Ülesöömine, neljas viiest viisist kuidas loodus seda soodustab

Ülesöömine, neljas viiest viisist kuidas loodus seda soodustab

Ülesöömine, neljas viiest viisist kuidas loodus seda soodustab

Neljas põhjus, miks loodus soodustab ülesöömist ja tahab, et Sa paks oleksid, on väga huvitav. Kui Sa oled beebi, siis Sa pead vaimustuma ema rinnapiimast või piima segust, sest Sinu ellujäämine sõltub sellest, et Sulle piim meeldib. Kui beebi ei võta piima vastu, mida kahjuks mõnikord juhtub, siis tal on väga raske ellu jääda.

Kui Sa oled väike beebi ja keegi paneb Sulle kreemja, piimja segu suhu, kui oled kurb või igavled, siis korraga on kõik sinu vajadused selle piima näol rahuldatud. Sa tunned ennast väärtuslikuna, Sinu eest hoolitsetakse, Sa tunned, et oled ühenduses teise inimesega, Sind lohutatakse, Sind hellitatakse.

Ja nüüd täiskasvanuna, mil iganes Sa oled kurb, mõtled automaatselt: hmmm ma vajan midagi piimjat kreemjat rasvast toitu, see teeb kõik korda. Mitte keegi ei ütle, hmmm, ma olen nii kurb, ma pean saama grillitud lõhet või forelli, ma aurutan brokolit, ma söön nüüd kohe sellerit. Ei, mitte keegi ei tee nii. Mida teeme on valime pasta juustuga või pizza või jäätise, sest need toidud teevad Sinu maitse retseptoritele, kahel pool põskedes sama tunde nagu siis, kui kreemjat rinnapiima imesid. Pasta juustuga, pizza, jäätis jt sarnased toidud on piimarikkad, neis on palju tärklist ja suhkrut. Toidud nagu helbed piimaga, jäätis, küpsised piimaga, sai võiga, pirukad, piimaga smuutid, nad kõik taas loovad selle turvalisuse tunde, justkui kõik vajadused oleks kreemja toidu söömisega rahuldatud. Selliseid toite süües oled justkui jälle beebi.

Kuida sellist söömist lõpetada?

Ütle endale, ma ütlen oma ajule, oma teadvusele, räägi iseendaga: ma ei taha olla beebi.

Kui ma olen 102 aastane, las keegi paneb mulle kreemjat banaanipüreed suhu, võib-olla ma siis tahan jälle beebi olla ja tunda, et keegi hoolitseb minu eest. Kuid tõenäolisemalt Sa mõtled: ahh, ma tahaks taas  40 või 50 või 60 aastane olla, ma tahaksin ringi käia oma liibuvates teksades ja elada ägedat elu.

Sa saad veel korra olla beebi, kuid ilmselt see ei rõõmusta Sind väga. Mäleta, söömine on toiming mis viib Sind tagasi lapsepõlve, kui kõik oli hästi kui süüa said. Lohutustoidud on tagasiminemine lapsepõlve tunde juurde. Me sööme toite, mis lohutasid meid lapsepõlves nagu kartulikrõpsud, kommid, piimakokteilid, kakao milles olid vahukommid. Kui Sa soovid sellele lõpu teha ja Sa peaksid sellele lõpu tegema, siis ütle endale: ma tahan süüa tõeliselt maitsvat tervistavat päristoitu, mida täiskasvanud söövad, võib-olla sushit, võib-olla head salatit.

Kui Sa oled lennukis, siis Sa ei hakka endale tellima sobimatut, Sa ei ütle stjuuardessile: kas ma saaksin laste menüü, juustuga makaronid ja maasika piimakokteili?

Kui keegi tore inimene kutsub sind välja sööma ja ütleb Sulle: kuule, läki Maci, sööme burksi majoneesiga ja friikaid ketšupiga, joome piimakokteili ja sööme kana nagitsaid. Sa ei ütleks talle ja, jah hurraa, seda ma olen oodanud. Sa pigem arvad, et see ei kõla küll nii nagu keegi tahaks sinuga kvaliteetaega veeta. Pigem tundub see kummaline mitte, et keegi tahab Sind hästi kohelda. Seega ütle oma teadvusele, ma ei taha süüa nagu beebi!

Registreeru uudiskirja saajaks, jäta selle blogi alla oma e-kirja aadress paigas “Liitu uudiskirjaga” ning järgmine blogipostitus saabub sulle e-kirjaga.

Vajuta nuppu “Broneeri aeg” ja vali endale sobiv aeg, et Virtuaalsel kohvipausil rääkida Sulle sobivast kaalulangetuse kavast või tervislikust toitumisest